maanantai 16. syyskuuta 2013

Kamomillaheppaa pitsiaitauksessa

Kovin oli tuulista tänään ja huomasin, että lapsillekin pitää jo pukea kunnolla pipoa, lapasta ja haalaria ulkoiluihin. Enää ei itsellekään tule kylmä, kun sain viimein valmiiksi syksyvaatetta itsellekin. Voi pojat, kyllä sitä tappelinkin tuon takin kanssa.

Ensin odotin hartaasti, että Majapuulle tulee myyntiin mustaa kamomillaheppaa, sitten paniikissa hirmuisessa adrenaliiniryöpyssä tilasin sitä kolme (!!) metriä (taloudelliseksi onneksi tästä puolet sain menemään helpostikin erään ompeluryhmän jäsenelle) ja lopuksi pitkään pohdin mitä siitä teen....olisi ehkä kannattanut pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja pelata varman päälle ja tehdä simppeli huppari. No, mutta kun olen niin suurpiirteinen ja kokeilunhaluinen niin kaivoin kesällä ostamani Burdan ja sieltä sitten mallia hakemaan. Silmiin osui joku silkkipusero, jossa oli sivussa piiloneppareilla kiinnitys. No siitä se idea sitten lähti, sivuun napit ja lisään huppua jne... no, kun leikkasin kankaan, tajusin että ei voi olla totta, tässähän tulee sauma hihan ylä-ja alapuolelle. Ei hyvä kuvion kannalta. Ei se sivulla oleva napituskaan ollut hyvä. Sitten päätin tehdä takaa pidemmän helman, mutta eihän se mennyt suoraan. Napit oli tuhoontuomittu ajatus, mutta fiksusti kokeilin vetoketjua ja piippukaulusta. No ei onnannut. Hepat juoksi ylä-ja alamäkeen ja jokainen sauma vinksotti. Ihan kamala tuotos ja teki mieli nakata haikeana roskiin.

Aikani pyörittelin ja vispasin ja veivasin. Lopulta päädyin siirtämään nappilistan keskelle, peittämään yläpuolen sauman ketjusilmukoilla virkatulla nauhalla pitsin sijaan, laittamaan nepparikiinnityksen ja napit koristeeksi, taskua pitsisomisteella ja hiippahuppu. No, eihän se täydellinen ole, mutta ei tarvitse enää valvoa öitä miettien miten tämän takin pelastaisi. Vuoritinkin minä sen, mutta purin kun ei ollutkaan hyvä, mutta sehän oli ennen lopullista muotoa. Taidan laittaa fleecevuoren vielä, niin on ainakin lämmin ja vilukissa pääsee nauttimaan täysillä syksystä <3






Kun kangasta vielä jäi hieman, niin ollut epäilystäkään etteikö niistä tulisi pipoa ja tumppuja.



Aitasin pitsillä hepat, etteivät laukkaa karkuun.


Tumpuissa vuorena fleece. Pipo vuoritettu yläosasta mustalla trikoolla, muuten on kokonaan neulosta.


Kamomillaheppa neulos ja resori : Majapuulta
Napit ja pitsi: Eurokangas Jyväskylä

5 kommenttia:

  1. Vautsi mikä setti! Hyvin sopii nuo pitsit :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista :) Lämmittää mieltä kovasti, kun oli niin tappelua tuon hupparitakin kanssa kaikki <3

    VastaaPoista
  3. Hei! Lähdin mukaan blogihaasteeseen, ja laitoin nyt sinulle blogissani http://aitijellona.blogspot.fi/ blogihaasteen. Käy kurkkaamassa, sillä tarkoitus on lisätä blogien näkyvyyttä :) Upeat blogit ansaitsee lisää lukijoita!

    VastaaPoista